Equifax melding op telefoon

Equifax-hackers hadden mogelijk langer toegang door ruzie

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 2 seconden

Er komen steeds meer details naar buiten over de hack bij het Amerikaanse kredietbureau Equifax, waarbij hackers toegang kregen tot de gegevens van 143 miljoen burgers. Onder andere creditcardgegevens kwamen op straat te liggen. Persbureau Bloomberg meldt nu dat de hackers mogelijk op zoek waren naar de gegevens van specifieke personen en dat het lek in Apache Struts veel eerder opgelost had kunnen worden, maar dat niet gebeurd is, omdat er ruzie was met het beveiligingsbedrijf.

Ruzie met Mandiant

Bloomberg hield gesprekken met betrokkenen, waaruit blijkt dat er ruzie was tussen Equifax en het ingehuurde beveiligingsbedrijf Mandiant. Mandiant zou Equifax gewezen hebben op het missen van patches in hun systeem, terwijl Equifax Mandiant beschuldigde van het sturen van een team dat niet voldoende kennis had. De ruzie ontstond precies op het moment dat de hackers toegang kregen tot het systeem en ze zouden daardoor maandenlang toegang hebben gehad.

Gegevens van specifieke personen

Uit de logs die door het programma Moloch bijgehouden werden, blijkt dat de hackers waarschijnlijk op zoek waren naar specifieke personen. Bloomberg redeneert dat het om rijke mensen zou gaan of om mensen die waarde hebben voor inlichtingendiensten.

Het is nog niet duidelijk wie precies achter de aanval zitten, maar vermoedens zijn dat het hackers uit China betreft.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past