Home - Pagina - Welke VPN is geschikt voor Netflix?

Welke VPN is geschikt voor Netflix?

Nederlanders die zich in het buitenland begeven hebben geen toegang tot het Nederlandse Netflix-aanbod. Dit komt omdat Netflix op basis van het IP-adres bepaalt waar een abonnee zich bevindt. Op basis daarvan krijgt een abonnee het aanbod te zien van het desbetreffende land. Dus bevind je je in Frankrijk, dan krijg je het Franse Netflix-aanbod voorgeschoteld. Soms kan dit erg onhandig zijn, bijvoorbeeld omdat het Franse aanbod niet de series heeft die jij normaal gesproken volgt. Ook zijn Nederlandse ondertitels vaak niet beschikbaar vanuit het buitenland.

Waarom werkt Netflix vaak niet met een VPN?

Netflix en VPNNetflix werkt niet altijd met een VPN omdat Netflix erop tegen is dat mensen geografische blokkades omzeilen. Zo hebben Amerikaanse abonnees een veel ruimer aanbod. Volgens Netflix is dit omdat de dienst in Amerika het langst bestaat. Hoe langer de dienst bestaat. En feit is dat rechten voor bepaalde films en series slechts afgekocht zijn voor een bepaalde regio. Zo kan het zijn dat Netflix de rechten heeft op een film in Amerika, maar niet in Europa. Dit betekent dat Europese Netflix-abonnees geen toegang hebben tot de desbetreffende film.

Netflix werkt gelukkig wel toe naar een uniform globaal aanbod. Dat zou betekenen dat op termijn Netflix-abonnees wereldwijd toegang hebben tot hetzelfde aanbod. Dan hoeft de rest van de wereld zich ook niet langer achtergesteld te voelen ten opzichte van de Verenigde Staten.

Toegang tot Netflix met een VPN

Ook al heeft Netflix aangegeven het liever niet te doen, op last van de filmindustrie blokkeert Netflix het gebruik van VPN’s in combinatie met hun dienst. Sommige VPN-aanbieders proberen desalniettemin de Netflix VPN-blokkades te omzeilen en het internationale Netflix-aanbod voor iedereen toegankelijk te houden. Enkele VPN-aanbieders die schijnen te werken met Netflix zijn:

Duitse versie

in Streamen en downloaden

Related Articles

Geen reacties

  1. PureVPN en ExpressVPN werken i.i.g. niet met Netflix. Ik denk dat Netflix alle VPN’s blokkeert.

    • Quinten - VPNgids.nl

      Hallo Tecko,
      Wij hebben het zojuist met PureVPN en ExpressVPN getest en kunnen zowel via een Nederlandse server als Amerikaanse server op Netflix zonder geblokkeerd te worden. Het is waar dat Netflix de meeste VPN servers probeert te blokkeren, maar vaak zorgen de grotere VPN’s er voor dat ze altijd servers hebben die niet door Netflix worden geblokkeerd. Als je de melding krijgt dat je toch door Netflix wordt geblokkeerd omdat je een Proxy of VPN gebruikt, dan kun je vaak van server wisselen om dit op te lossen.

  2. Ik heb gekozen voor NordVPN omdat ik op Curaçao woon en het aanbod van Netflix bijna alleen bestond uit Spaanstalige films en series of Engelstalige zonder Nederlandse ondertiteling. Vooralsnog werkt het super! Je moet alleen even een keer handmatig een Nederlandse server kiezen, anders gebruikt VPN de dichtstbijzijnde, dat was voor mij Costa Rica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *