Home - Pagina - Hoe veilig is TOR?

Hoe veilig is TOR?

TOR voor anoniem internettenTOR stond altijd bekend als een zeer veilige manier om anoniem te blijven op het internet. Echter, de afgelopen jaren is meermaals gebleken dat er enkele ernstige gebreken in de beveiliging van TOR zitten. De FBI, CIA en NSA zijn reeds succesvol gebleken in het kraken van de beveiliging van de TOR browser.

Beveiliging TOR gekraakt

In verscheidene rechtszaken is gebleken dat illegale handelingen op het Dark Web herleid konden worden tot verdachten die gebruik hadden gemaakt van de TOR-browser. Het lijkt er dus op dat ondanks de beveiliging van TOR het hedendaags mogelijk is de gegevens van een gebruiker te identificeren. TOR is dus niet meer zo veilig als het geweest is.

Voor maximale beveiliging wordt aangeraden TOR te gebruiken in combinatie met een VPN (wat staat voor virtual private network).

TOR geeft toegang tot het ongereguleerde Dark Web: Oppassen geblazen!

Een ander veiligheidsvraagstuk bij het gebruik van TOR is het feit dat het je met TOR toegang krijgt tot het Dark Web. Dit obscure deel van het internet is gigantisch groot, en vrij fascinerend. Je kan er toegang krijgen tot bizarre websites die niet op het ‘gewone’ internet te vinden zijn.  TOR is de belichaming van ‘vrij internet’, maar dit vrije internet is niet altijd veilig. Dit maakt ook dat je moet oppassen als je op het Dark Web gaat met TOR; er is weinig regulering en controle op de websites op het Dark Web. Zorg dat je niet onverhoopt op websites terecht komt waardoor je computer geïnfecteerd wordt met malware. Blijf ook weg van websites die zich met illegale activiteiten bezighouden.

in TOR

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *