Home - Geografische blokkades

Geografische blokkades

Het is een bekend fenomeen dat bepaalde online diensten soms niet goed werken, afhankelijk van je geografische locatie. Zo kan het zijn dat je vanuit het buitenland geen toegang hebt tot sociale media, speciale websites of streamingdiensten. Deze restricties worden opgelegd op basis van je locatie en IP-adres. Met een VPN kan je dergelijke restricties gemakkelijk omzeilen. Zie onze onderstaande artikelen voor meer informatie over het opheffen van geografische blokkades. Voordat je overweegt een geografische blokkade van een dienst of website te omzeilen, kijk dan altijd even of dit is toegestaan in het land waar je je bevindt. In sommige landen is VPN-gebruik namelijk niet toegestaan. En het is ook altijd goed om te verifiëren in de gebruiksvoorwaarden van een online dienst of website of er informatie is opgenomen omtrent VPN-gebruik.

Nederlandse TV kijken in het buitenland


Nederlandse Zenders Laptop Klein

Als Nederlander is het niet altijd even makkelijk om in het buitenland je favoriete tv-programma’s te kijken. Veel buitenlandse zenders zenden geen Nederlandse programma’s uit, zoals Studio Sport of het NOS journaal. De enige optie…

TV kijken in het buitenland »

NPO Start kijken in het buitenland


NPO Zenders Klein

Als je online de zenders van NPO wil kijken kom je er snel achter dat sommige programma’s geblokkeerd zijn vanwege een rechtenbeperking, net als bij Ziggo Go en RTL XL. Dit merk je met name bij series en live…

NPO kijken in het buitenland »

Fox Sports kijken in het buitenland


Fox Sports kijken in het buitenland laptop

Als je een abonnement hebt op Fox Sports wil je waarschijnlijk geen moment missen van je favoriete sportwedstrijden. Probeer je echter in het buitenland Fox Sports te kijken, dan kom je erachter dat je wordt geblokkeerd. Hoewel je dus…

Fox Sports kijken in het buitenland »

BBC iPlayer kijken buiten het Verenigd Koninkrijk


BBC iPlayer in Nederland

De BBC probeert te verhinderen dat mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk toegang hebben tot BBC iPlayer. Je moet de BBC daarom laten denken dat je wél in het Verenigd Koninkrijk zit, met een VPN. Lees hier hoe.

BBC iPlayer met VPN kijken »

Ziggo GO in het buitenland kijken


Ziggo Go kijken in buitenland

Ziggo blokkeert buiten Nederland veel van haar series en films op Ziggo GO. Echter, het is vrij eenvoudig deze blokkade op te heffen. We leggen je uit hoe je dat precies doet.

Ziggo GO kijken in het buitenland »

Netflix via VPN: Stap voor stap uitgelegd


Netflix en VPN uitgelegd

Vind je het instellen van Netflix via VPN maar een ingewikkeld verhaal? In deze handleiding lopen we het hele proces met je door. Van het afsluiten van een VPN-abonnement tot het uiteindelijk toegang krijgen tot Netflix.

Uitleg: Netflix via VPN »

Amerikaanse Netflix in Nederland kijken


Amerikaanse Netflix in Nederland kijken

Het is mogelijk om vanuit Nederland toegang te krijgen tot het zeer riante Netflix-aanbod van de Verenigde Staten. In dit artikel leggen we uit hoe mensen een VPN of een DNS gebruiken om vanuit Nederland de nieuwste series en films te kijken uit het Netflix USA-aanbod.

Netflix USA in Nederland »

Voetbal kijken vanuit het buitenland via VPN


Netflix en VPN uitgelegd

Nederlands voetbal niet beschikbaar in het buitenland? Vervelend, zeker als er een spannende wedstrijd plaatsvindt! Met een VPN krijg je toch toegang tot Nederlandse sportzenders, ook vanuit je vakantieadres in Spanje, Frankrijk of Griekenland.

Nederlands voetbal vanuit buitenland »

Skype blokkades omzeilen


Skype geblokkeerd buitenland

In sommige landen werken Skype en andere VOIP-diensten niet. Dit is vaak het werk van lokale telecom- en internetproviders, omdat ze meer verdienen als mensen gedwongen zijn met het gewone telefoonnetwerk te bellen.

Skype geblokkeerd: de oplossing »

WhatsApp blokkades omzeilen


WhatsApp Voice Call werkt niet

Net als Skype, wordt ook WhatsApp soms geblokkeerd door telecomproviders of overheden. Soms werkt het sturen en ontvangen van tekstberichten via WhatsApp wel, maar worden spraakoproepen en video-oproepen geblokkeerd.

WhatsApp geblokkeerd: de oplossing »

Welke factoren beïnvloeden ticket- en hotelprijzen?


Experiment ticketprijzen en hotelovernachtingen

We hebben een uitgebreid experiment uitgevoerd om te kijken welke factoren de prijzen van vliegtickets en hotelovernachtingen beïnvloeden. Heeft het zin om je cookies te wissen, van computer te veranderen of om met een buitenlands IP-adres een boekingssite te bezoeken?

Experiment: Ticket- en hotelprijzen »

Geld besparen op je vakantie is simpel. Lees hier hoe!


Geld besparen op je vakantie met een VPN

Lees hier hoe je in enkele simpele stappen veel geld kan besparen op je vakantie. Wij laten zien hoe je door gebruik te maken van een VPN in bepaalde gevallen veel geld kan besparen op hotelovernachtingen en vliegtickets.

Geld besparen op je vakantie »

HULU kijken vanuit Nederland


HULU in Nederland

HULU is een leuke videodienst uit de Verenigde Staten, waarmee men gratis veel series en films kan kijken. Het is wel zo dat HULU alleen in Amerika beschikbaar is. Door een VPN te gebruiken kan men van buiten de Verenigde Staten toch toegang krijgen tot het aanbod van HULU.

HULU in Nederland »

Videoland kijken in het buitenland


Videoland VPN Uitgelicht Klein

Met Videoland geniet je onbeperkt van een groot aanbod Nederlandse films en series. Helaas geeft deze streamingdienst geen toegang tot zijn site voor Nederlanders in het buitenland. Dat is natuurlijk erg vervelend als je gewoon verder wil kijken naar die spannende serie.

Videoland kijken buitenland »