Home - Geografische blokkade - Streaming en tv - Netflix via een VPN – Stap voor stap uitgelegd

Netflix via een VPN – Stap voor stap uitgelegd

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je het Netflix-aanbod van een ander land kan kijken (inclusief de Amerikaanse Netflix-versie, met een prachtig breed aanbod films en series). We illustreren elke stap met plaatjes, en hebben een van onze favoriete oplossingen gekozen om als voorbeeld te dienen. Deze oplossing is het gebruik van een VPN. Dit werkt heel simpel en we zullen het hieronder stap voor stap met je doornemen. Binnen 5 minuten ben je klaar om elke versie van Netflix te kijken!

Netflix ziet dat jij vanuit Nederland naar Netflix kijkt aan de hand van jouw IP-adres. Dit IP-adres is als het ware de ‘identiteitscode’ van jouw internetverbinding. Door dit IP-adres ziet Netflix dat jij je in Nederland bevindt, en daarom krijg je het Nederlandse Netflix-aanbod te zien. Echter, met onze oplossing kan je jouw IP-adres heel makkelijk veranderen. Je kan bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres kiezen. Netflix denkt dan dat jij vanuit Amerika hun dienst opvraagt. Vanaf dat moment krijg jij het veel bredere Amerikaanse Netflix-aanbod te zien. Je kan deze truc overigens ook gebruiken om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot de Nederlandse Netflix.

Extra voordelen van onze oplossing

De door ons gepresenteerde oplossing heeft trouwens nog meer voordelen. Ten eerste wordt jouw internetverkeer extra beveiligd, zodat je onbezorgd op openbare wifi-netwerken kan. Daarnaast wordt je met onze oplossing volledig anoniem op het internet. Niemand kan nog achterhalen welke websites jij bezoekt of wat je downloadt. Perfect dus om volledig anoniem te surfen, te streamen en te downloaden. Ook heb je overal ter wereld toegang tot Youtube, Facebook, WhatsApp en Skype, ook in landen waar dit geblokkeerd is. En je kan met onze oplossing vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kijken (bijvoorbeeld Nederlands voetbal vanaf je vakantieadres). Is je interesse gewekt? Dan laten we je nu stap voor stap zien hoe je dit voor elkaar krijgt!

Stap 1. Een VPN-abonnement afsluiten

Stap 1a. Je hebt eerst een VPN-abonnement nodig. Om je wat op weg te helpen hebben wij een gebruiksvriendelijke en goede Nederlandse VPN-aanbieder voor je uitgekozen, die we van harte kunnen aanbevelen. Je kan hun dienst eerst gratis een maand uitproberen, om te kijken of het iets voor je is.

Vul bij het aanmelden voor de gratis proefmaand de kortingscode PRIVACY in. Dan krijg je namelijk 30% korting voor het geval de dienst je bevalt en je lid wilt blijven. Klik op de rode button of op deze link om hun website te bezoeken.

Bezoek website aanbieder

Stap 1b. Als je op de rode button geklikt hebt, kom je op de website van de aanbieder terecht. Als je op hun Engelse pagina terecht komt, kan je bovenin het Nederlandse vlaggetje aanklikken zodat de website Nederlands wordt. Vervolgens klik je op de groene button om je gratis maand aan te vragen. Met rode pijlen illustreren we deze stappen nog even in de volgende plaatjes (plaatje 1 is voor desktop, plaatje 2 is voor mobiel):

Plaatje 1. Desktop-versie van de website:
Goose uitleg 1

Plaatje 2. Mobiele versie van de website:
Mobiele versie

Stap 1c. Vul vervolgens je gegevens in (naam, emailadres en wachtwoord). Als je Netflix wilt gaan kijken wordt aangeraden om een Unlimited pakket te selecteren (€6,99 per maand, of €5,83 per maand als je voor een jaar betaalt). De Unlimited pakketten hebben geen datalimiet, en omdat je bij het streamen met Netflix veel data verbruikt, is een Unlimited pakket de juiste keuze (met onbeperkte data en bandbreedte!). Reminder: Door de promotiecode PRIVACY in te voeren bij je bestelling krijg je momenteel 30% korting op Unlimited GOOSE.

Ongeacht welk pakket je kiest, je eerste maand is altijd gratis. Zie hieronder een voorbeeld van het inschrijfscherm.
GOOSE VPN met korting

Stap 1d. Kies onderin een betaalmethode en rond je inschrijving af. Je moet eenmalig €0,45 betalen om je gegevens te verifiëren, maar deze €0,45 krijg je gewoon weer terug als je tijdens je proefmaand toch af wilt zien van een abonnement. Je zit dus nog nergens aan vast.

Stap 2. Je VPN installeren

Stap 2a. Je bent nu ingeschreven bij de VPN-aanbieder. Op hun website kan je nu bovenin inloggen met je e-mailadres en wachtwoord om zo toegang te krijgen tot het Dashboard:

GOOSE VPN inloggen

Stap 2b. In het Dashboard kan je vervolgens jouw besturingssysteem kiezen en de VPN-applicatie downloaden. Je kunt er ook voor kiezen om de VPN op meerdere devices te installeren, dit is geen probleem (bijvoorbeeld op je computer, je tablet én je smartphone):

GOOSE VPN installeren
Voorbeeld van het scherm waar je de applicatie kan downloaden voor Windows, Mac, iOS en Android

Stap 3. Je VPN aanzetten

Stap 3a. Je hebt de VPN gedownload, en bent nu klaar om deze te gebruiken. Als het goed is staat er een nieuw GOOSE VPN icoontje op je bureaublad of tussen je apps. Klik op dit icoontje om je VPN te starten. Op Windows krijg je het volgende scherm te zien, waarbij je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een Amerikaanse server kan selecteren (als je toegang wilt tot het riante Amerikaanse Netflix-aanbod).

Selecteer USA server

Stap 3b. Via instellingen kan je eventueel nog wat dingetjes aanpassen, zoals de taal van de applicatie (Nederlands of Engels) of het VPN protocol. Er zijn twee protocollen; IKEv2 is het snelste. We raden je aan om dit protocol daarom eerst te proberen met Netflix. Mocht dat niet werken, kies dan voor het OpenVPN protocol en probeer het opnieuw.

GOOSE VPN instellingen Netflix

 

Stap 3c. Maak verbinding met de VPN! Dit is in één simpele klik gebeurd!

GOOSE verbonden

Stap 4. Ga naar Netflix en profiteer van het nieuwe aanbod series en films!

Vanaf dit moment heb jij een Amerikaans IP-adres. Als je nu naar de website of app van Netflix gaat, zal je toegang krijgen tot het Amerikaanse aanbod. Het werkt overigens ook andersom! Als jij in het buitenland bent en je wilt de Nederlandse Netflix kijken, eventueel met Nederlandse ondertitels, dan verbindt je met een Nederlandse VPN server! Netflix zal je dan het Nederlandse aanbod laten zien! Je kan de Netflix versie van vrijwel elk land opvragen op deze manier!

Is je interesse gewekt? Bezoek dan hier de website en start je eerste gratis maand. Enjoy!

 

 

5 reacties

  1. Kan dit ook op een smart TV

  2. Lukt dit ook op een smart tv?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *