Home - Geografische blokkade - Skype geblokkeerd: Hoe je Skype werkend krijgt in het buitenland

Skype geblokkeerd: Hoe je Skype werkend krijgt in het buitenland

Skype werkt niet op reisIn sommige landen werkt Skype niet. Vaak heeft dit te maken met een nationale blokkade van Skype. En als Skype geblokkeerd is zijn meestal ook andere VOIP-diensten niet toegankelijk. VOIP staat voor Voice over Internet Protocol. Dit betekent dat het internet wordt gebruikt om gesproken tekst te transporteren. Skype is een goed voorbeeld van VOIP, maar bijvoorbeeld ook voice calls/video calls via WhatsApp vallen onder de categorie ‘VOIP’. Als je ondervindt dat Skype niet werkt of geblokkeerd wordt in het buitenland, hebben wij mogelijk een oplossing voor je!

Waarom wordt Skype eigenlijk geblokkeerd?

In sommige landen blokkeren de telecom- en internetproviders Skype omdat het bellen met Skype ten koste gaat van hun inkomsten. Als mensen niet kunnen bellen met Skype, zijn ze gedwongen om te bellen via het telefoonnetwerk. Dit netwerk wordt veelal beheerd door dezelfde providers die Skype dus blokkeren. Dit is veel duurder voor de mensen die willen bellen,  en dit betekent meer winst voor de telecomproviders. Ook zijn er overheden die Skype blokkeren. Deze overheden laten alleen door hen goedgekeurde VOIP-diensten toe. Vaak zijn deze diensten zo ontwikkeld dat ze gebruikers kunnen monitoren. In China kan je bijvoorbeeld wel Skype downloaden, maar dit is een aangepaste versie met spyware. Deze Chinese versie van Skype monitort bijvoorbeeld je chats, op zoek naar verboden of politiek geladen woorden. Overheidscensuur en spionage dus.

Skype in het buitenland: Dé oplossing om Skype werkend te krijgen

Als Skype geblokkeerd is op je vakantie, tijdens het reizen of tijdens het verblijf in een ander land, is er vaak een simpele oplossing. Om Skype weer werkend te krijgen kan je een VPN gebruiken (lees ook: hoe werkt een VPN). Een VPN is een manier om je internetverkeer om te leiden via een externe server. Deze VPN-servers staan vaak over de hele wereld. Zodra je met een VPN-server verbonden bent, wordt je internetverkeer omgeleid via het land waar de VPN-server staat. Ook krijg je het IP-adres toegewezen van de VPN-server. Dus door bijvoorbeeld vanuit China verbinding te maken met een Nederlandse VPN-server, wordt je internetverkeer omgeleid via Nederland en krijg je een Nederlands ip-adres. Hierdoor kan je het internet gebruiken net alsof je vanuit Nederland online bent. Skype zal dus ook gewoon werken, net als andere websites en online diensten die in Nederland vrij toegankelijk zijn.

Andere voordelen van een VPN zijn dat al je internetverkeer versleuteld en beveiligd wordt. Overheden, hackers, de beheerder van het wifi-netwerk; niemand kan nog zien wat jij doet op het internet. Volledige anonimiteit dus met surfen, streamen en downloaden. Ook kan je met een VPN andere geografische blokkades omzeilen. Niet alleen kan je toegang krijgen tot Skype, maar ook tot andere diensten die wellicht geblokkeerd zijn doordat je in het verkeerde land bent. Wat dacht je van Nederlandse voetbal of Uitzending Gemist vanaf je vakantieadres? Of de Amerikaanse versie van Netflix, vanuit Nederland? Met een VPN kan het allemaal.

Oplossing 1. PureVPN

PureVPN en SkypeBezoek PureVPN

Wil je Skypen in het buitenland, probeer dan eens PureVPN. PureVPN geeft je de keuze om verbinding te maken met servers in meer dan 140 landen. Op het moment dat je verbonden bent met een server in een ander land, verwerf je ook de vrijheden van dat land. Digitaal gezien bevindt jij je vanaf dat moment namelijk in dat andere land, je hebt immers een bijbehorend IP-adres. Als Skype toegestaan is in het land waar de VPN-server staat, kan jij nu dus ook op Skype met de hulp van PureVPN. PureVPN helpt je ook om anoniem te downloaden, te surfen en te streamen. PureVPN is een populaire dienst, met ruim één miljoen gebruikers in de wereld. Ook werkt PureVPN op al je devices (iPhone, Android, Windows en Mac). Op dit moment zijn er mooie kortingen, en beginnen abonnementen bij slechts $2.95 per maand.

Oplossing 2. GOOSE VPN

GooseVPN en SkypeBezoek GOOSE VPN

GOOSE VPN helpt je ook om weer op Skype te kunnen. GOOSE VPN is snel, simpel, effectief en goedkoop. Daarnaast heeft GOOSE VPN nog veel meer voordelen te bieden. Ons inziens een van de betere VPN-diensten van dit moment, en gerund door Nederlanders. Dit betekent ook dat er een Nederlandse website en Nederlandstalige helpdesk is, altijd prettig. GOOSE VPN is geschikt voor iOS, Mac OS, Windows en Android.

Nog meer goede VPN-diensten vind je hier. Al deze diensten zijn geschikt om toegang te krijgen tot Skype, waar je ook bent.

Waar wordt Skype allemaal geblokkeerd?

We hebben een lijst opgesteld met landen waar Skype niet werkt (of niet goed). De redenen zijn uiteenlopend. In landen waar Skype niet werkt, zie je vaak dat andere VOIP-diensten ook geblokkeerd zijn. Dikwijls hebben deze landen ook restricties op social mediagebruik.

Landen waar Skype momenteel niet werkt, of waar het Skype-verkeer recentelijk beperkt is geweest:

 • Azerbajan
 • Belize
 • Brazilië
 • Caribische eilanden
 • China
 • Egypte
 • Iran
 • Jordanië
 • Koeweit
 • Mexico
 • Marokko
 • Myanmar
 • Noord Korea
 • Zuid Korea
 • Oman
 • Pakistan
 • Paraguay
 • Qatar
 • Saudi Arabië
 • Syrië
 • Verenigde Arabische Emiraten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *