Home - Artikelen (VPN, privacy en internetveiligheid) - Beste VPN voor Mac: vergelijk de mogelijkheden

Beste VPN voor Mac: vergelijk de mogelijkheden

VPN MacMet een goede VPN voor Mac zorg je ervoor dat je veilig en anoniem over het web kunt surfen. Ook kan je het moeiteloos laten lijken of je in een ander land bent dan waar je daadwerkelijk zit. Hierdoor kan je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar de Amerikaanse programmering van Netflix kijken. Ook helpt een VPN je om Nederlandse streamingdiensten en televisieprogramma’s toegankelijk te krijgen vanuit het buitenland, zoals NPO Uitzending Gemist of Ziggo Go. En een VPN zorgt er natuurlijk ook nog voor dat je veilig op openbare wifi-netwerken kan gaan met je Macbook. Hackers kunnen dan niet meer zomaar je data onderscheppen. Wij helpen je in dit artikel op weg om een betrouwbare en snelle VPN voor je Macbook of iMac te vinden.

VPN voor Mac: waar op te letten?

Je hebt veel verschillende mogelijkheden als je een VPN zoekt voor Mac. In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat de VPN-aanbieder software aanbiedt voor OS X, het besturingssysteem van Apple. De laatste jaren zijn er steeds meer goede VPN-services bijgekomen voor de producten van Apple. Zo schreven wij eerder al over goede VPN-aanbieders voor iPhone en iPad.

Verder is het fijn als je een VPN hebt waarmee je goede internetsnelheden kunt behalen. Omdat er niets zo vervelend is als een trage internetverbinding, hebben we alle VPN’s die we beschrijven op onze site onderworpen aan uitgebreide speedtests. De snelheden van de verschillende VPN-services blijken nogal uiteen te lopen. Dit nemen we zeker mee in ons oordeel over de beste VPN voor Mac OS X.

Daarnaast zijn er ook nog persoonlijke voorkeuren die bepalen of een VPN geschikt is voor jou. Zo vind je het misschien belangrijk dat je VPN-aanbieder het downloaden van torrents ondersteunt. Of wellicht wil je meerdere apparaten tegelijkertijd kunnen verbinden via VPN. Ook deze technische aspecten nemen we mee in ons advies. En we letten op de prijs-kwaliteitverhouding.

Beste VPN voor Mac

Door alle bovengenoemde criteria mee te wegen, hebben we een selectie kunnen maken van geschikte VPN’s voor Mac OS X. Alle aanbieders die wij behandelen hebben overigens ook uitstekende apps voor andere besturingssystemen, zoals Android, iOS en Windows. Wij hebben zelf erg goede ervaring met ExpressVPN. Voor supersnel downloaden of streamen met je Mac is ook IPvanish een uitstekende keuze. En ook  Private Internet Access is een betrouwbare en voordelige keuze voor Mac.

ExpressVPN

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN mag volgens ons niet ontbreken in een overzicht van goede VPN-aanbieders voor Mac. Er is een groot serveraanbod met veel serverlocaties. Zo zijn er ook meerdere snelle servers in Nederland beschikbaar. Op al deze servers wordt het downloaden van torrents via P2P-netwerken toegestaan. ExpressVPN is daarmee dus ook een geliefde VPN om downloadboetes te voorkomen. En ExpressVPN werkt met Netflix USA.

ExpressVPN komt met uitstekende applicaties voor alle besturingssystemen. Ook op OS X werkt ExpressVPN erg simpel en overzichtelijk. In ons lijstje van beste VPN’s op de markt komt ExpressVPN de laatste jaren steeds terug in de top 3. Het is de combinatie van snelheid, stabiliteit en de uitstekende klantenservice die maken dat dit een zeer goede VPN voor Mac is. En goed om te weten is dat er geen loggegevens geregistreerd worden waarmee je internetgeschiedenis achterhaald kan worden. Je bent dus geheid veilig en anoniem.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

IPVanish

IPVanish VPNIPVanish is geheid een van de snelste VPN-diensten op de markt. Er zijn veel servers beschikbaar van hoge kwaliteit. Ook deze aanbieder heeft de zaakjes goed voor elkaar als het op apps voor OS X en iOS aankomt. Het werkt allemaal erg eenvoudig en intuïtief.

Met de beveiliging en privacy zit het ook goed. Er worden volgens IPVanish geen logs bijgehouden. En als gebruiker mag je torrents downloaden op alle servers. Niet alle VPN-providers staan dit toe, maar IPVanish heeft zich bij uitstek bewezen als een downloadvriendelijke VPN-aanbieder.

Je kan IPvanish zonder zorgen een week uitproberen op je Mac, want er geldt een 7 dagen geld-terug garantie. We moeten wel opmerken dat in tegenstelling tot ExpressVPN, IPVanish geen geschikte VPN is voor Netflix. Netflix blokkeert namelijk de IP-adressen van IPVanish. Maar mocht je dit niet erg vinden, dan is IPVanish een uitmuntende optie voor je Macbook of iMac.

Bezoek IPVanish

Private Internet Access

private-internet-access-pia-logoPrivate Internet Access heeft ook een leuke app voor OS X. Het bedrijf is erg gebrand op het beschermen van de privacy van klanten. Zo worden er geen gebruikerslogs geregistreerd. Ook het downloaden van torrents is geen probleem.

Niet geheel onbelangrijk; de dienst is vrij goedkoop. Nu zijn Macbook- en iMacbezitters vaak wel in staat de portemonnee te trekken, maar toch is het leven reeds duur zat lijkt ons. Prijzen van PIA beginnen bij $3,33 per maand; erg scherp geprijsd voor deze goede VPN.

Bezoek Private Internet Access

VPN voor Mac configureren

Als je een abonnement afsluit bij een van de hierboven genoemde VPN-aanbieders, dan kan je middels een app een gemakkelijke VPN-verbinding tot stand brengen op je Mac. Wij raden je doorgaans aan om deze apps te gebruiken, omdat het de vaak de meest gebruiksvriendelijke en simpelste manier is. Echter, net zoals je in Windows je VPN kunt instellen, kan je ook in OS X een VPN-connectie instellen. Dit kan handig zijn als je wilt inloggen op het VPN-netwerk van je werkgever of je onderwijsinstelling.

Om voor Mac een VPN-verbinding in te stellen volg je deze stappen:

  • Ga via het Apple-menu naar ‘Systeemvoorkeuren’.
  • Selecteer ‘Netwerk’.
  • Klik op het plusje in de hoek links beneden.
  • Onder Interface selecteer je ‘VPN’.
  • Selecteer het protocol dat je wilt gebruiken (advies over VPN-protocollen). Doorgaans wordt OpenVPN ondersteund en is dit een goede keuze.
  • Geef eventueel je VPN-verbinding een naam onder ‘Naam voorziening’ en klik op ‘Maak aan’.
  • Nu zul je de inloggegevens moeten opgeven. Deze informatie ontvang je van de beheerder van het VPN-netwerk (je VPN-aanbieder, je school of je werkgever bijvoorbeeld).

Wij raden deze oplossing alleen aan als het noodzakelijk is om te verbinden met een professioneel VPN-netwerk. Het blijft namelijk veel gemakkelijker om een VPN-applicatie van een gerenommeerde VPN-aanbieder te gebruiken voor OS X. Dan ben je in enkele klikken verbonden, zonder zorgen.

Conclusie: Beste VPN voor Mac OS X

Zowel ExpressVPN, IPVanish als Private Internet Access zijn erg geschikt voor gebruik op je Mac. Deze aanbieders vragen allemaal een kleine bijdrage per maand voor het gebruik van het VPN-netwerk. Nu zijn er ook wel gratis VPN applicaties voor Mac, waarvan sommige er best goed zijn. Maar een gratis VPN kent altijd de nodige beperkingen. Denk daarbij aan snelheidsrestricties en datalimieten. Zit je veel op internet, dan is het waarschijnlijk toch het overwegen waard om voor enkele euro’s per maand een betaald VPN-abonnement af te sluiten. Dan kan je veilig en anoniem online met je iMac en Macbook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *