HULU in Nederland kijken (handleiding) - VPNgids.nl

HULU in Nederland kijken (handleiding)

hulu-logo

HULU is een gratis videodienst uit Amerika. De meeste series en vele films uit Amerika kun je daar onbeperkt gratis op bekijken. Helaas geldt dit alleen voor Amerikanen (of feitelijk computers die zich in de USA bevinden). Gelukkig zijn er oplossingen waardoor je toch HULU kunt kijken van Nederland of Europa.

HULU biedt werkelijk waar een schat aan series en films, die voor het overgrote deel gratis te bekijken zijn. Helaas beperkt zich dit tot computers / tv’s / tablets die zich in Amerika bevinden. Als je je buiten amerika bevindt krijg een een foutmelding vergelijkbaar met:

hulu geolocation error
Sorry, currently our video library can only be watched from within the United States

Dit komt doordat HULU aan je ip-adres kan zien in welk land je je bevindt. Zoals je in de foutmelding kunt lezen hebben we niet de rechten (gekocht) om de series wereldwijd beschikbaar te maken (net als het probleem van uitzending gemist in het buitenland kijken).

HULU vanuit Nederland (of land anders dan USA) kijken:

Er zijn verschillende manieren om de films en series van HULU toch te kunnen bekijken.

Allereerst kun je kijken of de film of serie te vinden is op een andere site. Hulu is namelijk een platform dat films en series weergeeft die anderen produceren. ,Alle CWTV shows die HULU aanbiedt kun je bekijken op CWTV.com, NBC shows kun je bekijken  op NBC.com en CBS op CBS.com. Let op, vaak hebben deze ook lokatiebeperkingen.

De twee manier, en naar mijn idee beste, is HULU voor de gek houden, waardoor HULU denkt dat jij je in Amerika bevindt. De meeste bekende manier om dit te doen is via een proxy. Helaas zal dit niet werken voor HULU aangezien proxyservers vaak geen videobestanden (flash) doorgeven. Daarnaast zijn ze doorgaans te traag, waardoor de video niet laadt of erg langzaam en de film of serie onkijkbaar wordt.

De beste manier om HULU te laten denken dat jij je in Amerika bevindt is via een VPN server. Een abonnement bij een VPN provider stelt je in staat om uit een grote diversiteit aan server(lokaties) te kiezen, waaronder amerika. Al je internetverkeer wordt dan (versleuteld, voor extra veiligheid) via die server geleidt. Hierdoor denkt HULU dat jij je in Amerika bevindt en kun je zonder beperkingen HULU kijken in Nederland. Het voordeel van deze VPN abonnementen is de snelheid. Ze beschikken over super snelle servers met super snelle internet verbindingen waardoor jij geen vertraging krijgt tijdens het kijken naar HULU.

Het “nadeel” is dat deze VPN oplossing niet gratis is. Een goed VPN abonnement ligt rond de 5-7 euro per maand (aanraders zijn HideMyAss en PureVPN of kies een andere uit onze review sectie). Daarnaast heeft internetten via een VPN ook grote voordelen qua veiligheid en privacy bescherming.

muur met populaire series te bekijken via HULU in Nederland
muur met populaire series te bekijken via HULU in Nederland

 

 

 

Over Justin

Justin begeeft zich al jaren in de wereld van digitale communicatie, websites, internet beveiliging en privacy en is vanuit deze interesse VPNgids.nl gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief 
Schrijf je in en maak kans op gratis VPN abonnementen 

Privacy, security en VPN nieuws

Geen SPAM! Wij delen je email adres met niemand, en sturen niet meer dan 1 email per week

Bedankt voor je inschrijving!

Bevestig je inschrijving via de email in je mailbox
(let op je spammap)