Nieuws:
Home » Artikelen (VPN, privacy en internetveiligheid) » Foto’s en bestanden beschermen tegen hackers

Foto’s en bestanden beschermen tegen hackers

bestanden beveiligen tegen hackersDeze week zijn er naakt foto’s van meer dan 100 beroemdheden online geplaatst door een anonieme bron die ze mogelijk verkregen heeft door het hacken van de Apple iCloud online opslagdienst, of door het raden van de veiligheids vragen die nodig zijn om de toegang tot een account te verkrijgen.

Hoe dan ook het heeft bij veel mensen vragen over de veiligheid van hun eigen foto’s laten oproepen, en over de vraag of elk bestanden dat gedeeld wordt via een digitaal apparaat ooit als veilig kan worden beschouwd.

Dus hoe kun je je foto´s uit de buurt van ongenode kijkers houden ? Hier zijn een paar snelle tips.

Schakel automatische cloud back-ups op je telefoon uit

Misschien realiseer je je het niet, maar standaard wordt elke foto die je op je iPhone maakt, niet alleen opgeslagen op het apparaat zelf – maar ook geupload naar Apple’s iCloud, een online storage-infrastructuur voor digitale bestanden. Apple zegt dat de dienst is “gebouwd met industriele beveiliging en een strikt beleid hanteert om uw gegevens te beschermen.” Echter, het is mogelijk dat de hacker die de laatste partij van de beroemdheid afbeeldingen deelden deze te pakken heeft gekregen door door gebruik te maken van een zwakke plek in het Apple–systeem.

Om automatische iCloud delen uit te schakelen, moet je naar Instellingen gaan, dan naar iCloud, en scroll naar beneden naar foto’s en schuif de optie naar UIT of OFF. Wilt u iCloud volledig uitschakelen, moet u naar de onderkant van het menu en klik op “account verwijderen”.

Op Android-telefoons, kunnen foto’s ook gebackuped worden, namelijk naar de Google Plus cloud service, maar dit staat standaard uitgeschakeld. Echter, als je ooit hebt toegestaan ​​dat er automatische opslag is op een Google-apparaat gekoppeld aan je account, dan zal deze instelling worden gebruikt op alle volgende hardware. Je kunt dit uitzetten via instellingen en dan klikken op je google account en synchronisatie-instellingen of via de  Foto’s-app, kies Algemene instellingen, schuif vervolgens Auto-Backup op Uit.

Kies goede en sterke wachtwoorden

Ja, inderdaad deze tip weer, maar geloof mij deze is erg belangrijk. Het (automatisch) raden van wachtwoorden is nog steeds een veel gebruike methode om in te breken bij mensen hun email, computer en andere online accounts. Het is dus cruciaal dat je een moeilijk en uniek wachtwoord kiest. Moeilijk omdat hackers lijsten van meest gebruikte wachtwoorden in handen hebben die vaak als eerste worden getest. Uniek, omdat als een hacker je wachtwoord van dienst 1 in handen heeft hij deze vaak ook zal proberen op andere diensten (facebook, mail, dropbox etc).

Als u zich zorgen maakt over de beveiliging van mainstream cloud storage diensten , overweeg dan het gebruik van een “zero knowledge”-oplossing, zoals Wuala, Tresorit of Spider Oak. Deze sites versleutelen al uw gegevens, dus het is bijna onmogelijk voor anderen om het te bekijken – en belangrijker nog, de encryptie gebeurt lokaal op uw computer, zodat zelfs de medewerkers van het bedrijf geen toegang tot de bestanden hebben of op de hoogte zijn van uw wachtwoord.

Gebruikers kunnen niet voorzichtig genoeg zijn bij het delen van bestanden die zijn opgeslagen op deze diensten. Eerder dit jaar, toonden de onderzoekers van de John Hopkins University in een rapport aan dat de gegevens nog steeds kwetsbaar zijn als ze gedeeld worden in de cloud, in plaats van gedownload en direct verzonden in versleutelde vorm naar een andere gebruiker.

Versleutel foto’s op uw eigen harde schijven

Als je gevoelige foto’s hebt genomen en deze wil bewaren, maar je bent bezorgd over wat er zou gebeuren als je laptop, tablet of smartphone gestolen wordt, dan is het raadzaam om de foto’s te coderen.  Je kunt daarvoor Bitlocker, Microsoft’s ingebouwde oplossing gebruiken [De Mac-equivalent is FileVault], of andere encryptie mechanismen gebruiken. Je kunt de hele schijf \versleutelen of specifieke repositories creëren om gevoelige gegevens op te slaan; U kunt dan een back-up op een USB-schijf maken, zodat zelfs als iemand toegang tot uw computer weet te krijgen, ze deze gegeven niet in kunnen zien.

Er zijn tal van speciale encryptie apps. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de betaalde Folder Lock of een gratis open source versie zoals DiskCryptor, zorg er in ieder geval altijd voor dat de optie die u selecteert gebruikt maakt van minimaal 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Het beschermen van uw foto’s op Facebook

Als u niet wilt dat iedereen de foto’s die je op Facebook plaats kan zien moet je de privacy-instellingen van facebook aanpassen. Log in op je account, klik dan op het pictogram hangslot in de rechtsboven en selecteer “Wie kan mijn inhoud zien?” Klik daarop en je zult een optie zie die heet: “Wie kan mijn toekomstige berichten zien?” Nu selecteer je  “Vrienden” op het pulldown menu.

Je kunt ook per post / foto / album de instellingen aanpassen. In het venster “Status Update” aan de linkerkant van de Post-knop, kunt u het pulldown-menu gebruiken om te selecteren wie het allemaal kan zien.

Tot slot, kun je instellen dat je wordt gewaarschuwd als iemand inlogd in je facebook van een onbekende plek. Klik daarvoor op de pijl in de rechterbovenhoek,en selecteer Instellingen> Beveiliging en daarna inschakelen “Meldingen over aanmelding”. Hier kun je ook instellen dat er een extra code nodig is voordat iemand kan inloggen vanaf een nieuwe plek. Dit is ook bekend als two-factor authenticatie, en is ook een goed idee voor andere diensten, zoals Twitter, gmail, hotmail(outlook) en Dropbox.

Gebruik private messaging apps om gevoelige foto’s te sturen vanaf uw smartphone

U hebt waarschijnlijk gehoord van Snapchat, de smartphone-app waarmee je een tijdslimiet op de foto’s kunt zetten die je vervolgens kunt sturen naar vrienden, zodat de foto´s automatisch gewist worden. Er zijn zorgen over hoe veilig deze beelden zijn geweest aangezien er apps bestaand die automatisch alle snapchats opslaan zonder dit aan de verzender duidelijk te maken. Er zijn ook andere private messaging apps die beweren dat beide berichten en beelden beschermen, waaronder Cyber ​​Stof en Gryphn. Deze diensten versleutelen zowel berichten als bestanden voor het verzenden, en bieden zelfvernietiging mogelijkheden op de inhoud, en beweren screen capture faciliteiten op versturende handset uit te schakelen (al blijft dit een gevoelig punt, aanzien dit altijd omzeilt kan worden).

Conclusie

Zodra uw foto’s over het internet zijn gegaan moet je ze beschouwen als kwetsbaar tot op zekere hoogte. Het is altijd een goed idee om na te denken voordat je iets gaat delen. Bedenk hoe beschaamd u zou zijn als de aanbieder is gehackt of uw inhoud gelekt. Als het echt gevoelig is het het beste om het helemaal niet via het internet te delen!

Geef een reactie