Beste VPN voor Android

Android TelefoonHet wordt steeds belangrijker om je internetverbinding op je Android device goed te beveiligen. Vaak zijn mobiele telefoons en tablets het doelwit van mensen die uit zijn op je data omdat je regelmatig verbinding maakt met openbare wifi-netwerken. Hackers en andere kwaadwillenden kunnen via deze netwerken gemakkelijk je gegevens achterhalen. Wees daarom goed beschermd met een VPN op je Android apparaat.

Een VPN beschermt je tegen anderen die uit zijn op je gegevens. Daarnaast ben je volledig anoniem online met een VPN en kun je geografische blokkades omzeilen om Nederlandse tv te kijken in het buitenland zoals NPO Start, Ziggo Go, RTL XL en Fox Sports. Ook kun je dit gebruiken om het grotere aanbod van de Amerikaanse Netflix in Nederland te bekijken.

De beste VPN’s voor Android, onze aanraders

Voor de beste VPN’s voor Android apparaten hebben we gekeken naar de snelheid, veiligheid, servers en gebruiksvriendelijkheid van de verschillende aanbieders. Gelukkig hebben de meeste VPN’s een app voor Android, waardoor installatie meestal gemakkelijk is. Hieronder vind je onze aanraders.

ExpressVPN voor Android

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is een fantastische VPN voor Android. De VPN is bijzonder snel, beschikt over veel servers en is op Android apparaten zeer gemakkelijk te installeren en in te stellen. De app ziet automatisch op welke taal je apparaat staat ingesteld en past zichzelf daarop aan. ExpressVPN heeft naast zijn hoge snelheid ook een extreem goede encryptie. Met ExpressVPN zit je dus eigenlijk altijd goed. Wil je ExpressVPN gratis uitproberen? Dat kan gratis vanwege de 30 dagen geld terug garantie die ze geven op al hun abonnementen.

Bezoek ExpressVPN


ExpressVPN Logo Liggend
Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

IPVanish voor Android

IPVanish LogoIPVanish is misschien wel de snelste VPN die we hebben getest. Dit betekent dat je zonder haperingen op je Android-apparaten kunt streamen. Wel zo handig als je veel films of series kijkt op je Android telefoon of tablet. Daarbovenop heeft IPVanish een overzichtelijke Android app en goede beveiligingsopties. Ook met IPVanish zit je eigenlijk altijd goed wat betreft VPN.

Bezoek IPVanish


IPVanish Logo Liggend
Extreem snelle VPN. Veilig, snel en gebruiksvriendelijk.

NordVPN voor Android

NordVPNNordVPN is een uitstekend VPN-alternatief voor gebruikers die een scherp geprijsde deal zoeken. NordVPN is een extreem veilige VPN die ook nog eens goede snelheden haalt. Daarbovenop heeft NordVPN net als IPVanish en ExpressVPN een overzichtelijke Android app die makkelijk te installeren is. Misschien wel de grootste reden waarom mensen voor NordVPN kiezen is de zeer lage prijs voor een premium VPN. Ook NordVPN is gratis uit te proberen vanwege hun 30 dagen geld terug garantie op alle abonnementen. Bevalt de dienst niet, dan krijg je gewoon je geld terug.

Bezoek NordVPN


nordvpn
Extreem veilige VPN. Betrouwbaar, prima prestaties en goedkoop.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Android VPN?

Bij het kiezen van een goede VPN aanbieder voor Android moet je goed opletten dat je een snelle, veilige VPN met de juiste serverlocaties kiest. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt kan de ene VPN meer geschikt zijn dan ander. Stream je veel, kies dan voor een snelle VPN. Wil je vooral dat je gegevens veilig blijven, kies dan voor een veilige VPN. En wil je een bepaalde website unblocken uit een ander land, kijk dan goed of de VPN die je wil kiezen servers heeft in dat land.

Gratis versus betaalde VPN’s voor Android

Naast betaalde VPN-diensten heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis VPN. Hoewel er best wat goede gratis VPN-diensten zijn, zullen de meesten niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Veel gratis VPN diensten hebben namelijk een beperking op snelheid, hoeveelheid data per maand of serverlocaties. Vaak kun je door de datalimiet niet eens een hele film of serie kijken voordat je verbinding wordt afgebroken. Gratis VPN’s die wel een riante datalimiet hebben zullen vaak aan de trage kant zijn of soms zelfs niet veilig (zoals Hola, een bekende gratis VPN die uiterst onveilig is voor gratis gebruikers). Wij zouden daarom altijd adviseren om voor een betaalde VPN te gaan. Voor $2,75 per maand heb je al een goede, snelle, veilige VPN in NordVPN.

Waarom een VPN voor Android?

Android VPNIedereen heeft verschillende redenen om gebruik te maken van een VPN. De meest voorkomende redenen zijn als volgt:

  • Veiligheid: doordat je internetverkeer wordt versleutelt, kunnen anderen niet bij jouw data. Zo kunnen hackers, overheden en internetproviders niet bij je gegevens komen. Voor Android toestellen is dit extra belangrijk omdat je vaak met openbare wifi-netwerken verbindt. Je gegevens liggen dan voor anderen voor het oprapen tenzij je je verbinding beveiligt.
  • Privacy: dankzij een VPN wordt je IP-adres verborgen en krijg je een ander IP-adres mee van de VPN-server. Hierdoor zijn jouw handelingen online niet te herleiden tot jouw apparaat of jou als persoon. Dit wordt vaak gebruikt in combinatie met het downloaden van torrents om boetes te voorkomen.
  • Unblocking: sommige sites en diensten blokkeren hun inhoud op basis van jouw locatie. Zo heeft Netflix in Amerika een groter aanbod aan films en series, maar die mogen wij vanuit Nederland niet kijken. Met behulp van een VPN kun je om dit soort geografisch blokkades heen om toch films en series te kijken uit andere landen. Dit is ook de reden waaromp een VPN veel wordt gebruikt in China, aangezien sites als YouTube en Facebook daar geblokkeerd worden.

Android VPN Play Store

VPN instellen op Android

De meeste VPN’s hebben een app voor iOS en Android waarvan de installatie intuïtief werkt. Daarnaast is het ook mogelijk om een VPN op je Android apparaat te installeren zonder een VPN-app te downloaden. Voor deze beide installatiemethoden hebben we stap voor stap uitgewerkt hoe je dit kan doen: VPN instellen op Android.

Als je geen app willen installeren op je Android apparaat en ook niet de netwerkinstellingen wil aanpassen dan kan je ook een VPN installeren op je router of virtuele router. Deze beider manieren staan ook uitgewerkt in het eerder genoemde artikel.

Conclusie: de beste VPN voor Android

Wat ons betreft is ExpressVPN de beste VPN voor Android. De dienst is snel, veilig en zeer gebruiksvriendelijk. Als je snelheid het meest belangrijk vindt dan zouden we je aanraden om IPVanish uit te proberen. We merkten namelijk weinig snelheidsverschil in onze verbinding toen we deze VPN gebruikten. Tot slot is er NordVPN. Deze dienst is perfect voor iedereen die wel een veilige VPN wil met prima snelheden, maar hier zo min mogelijk voor wil betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *