Home - Apparaten - Instellen van een VPN op Google Chromecast

Instellen van een VPN op Google Chromecast

Hoe stel ik een VPN in voor Google Chromecast

Wil je een VPN installeren op je Chromecast maar weet je niet precies hoe dit moet? Lees dan dit artikel waarin we je uitleggen hoe je dit het beste kan doen. Omdat het niet mogelijk is om direct een VPN app op de Chromecast dongle te installeren moet je er voor zorgen dat je VPN op je router installeert of verbinding maakt met een door een VPN beveiligde hotspot van je PC of Mac. Wil je eerst meer weten over de voordelen van een VPN op je Chromecast? Lees dan ons uitgebreide artikel: Alles wat je moet weten over VPN voor Chromecast.Chromecast VPN Instellen Internet

Het instellen van een VPN client op je router

Een VPN instellen op je router is een uitstekende manier om alle apparaten bij jou thuis te beveiligen met een VPN verbinding. Let hierbij wel goed op of je router geschikt is. Het is namelijk nodig om de firmware van je router te veranderen (‘flashen’) en dit is niet mogelijk op elke router. Als je op zoek bent naar een geschikte VPN router en niet weet waar je moet beginnen, kun je terecht bij ons artikel: VPN router – een gemakkelijk overzicht om snel de beste VPN router te vinden.

Router instellen via VPN

Als je een geschikte router hebt en klaar bent om deze te flashen, moet je goed opletten dat je dit zorgvuldig doet. Het flashen van een router is namelijk niet zonder risico’s. Als het verkeerd gaat kan je router namelijk beschadigd raken. Om je hierbij te helpen hebben we een uitgebreide handleiding geschreven over het installeren van een VPN op je router. In deze handleiding staat ook hoe je vervolgens een VPN op deze router installeert.

Is de router geschikt, heb je de firmware aangepast en heb je een VPN geïnstalleerd, dan ben je er klaar voor om je Chromecast met deze router te laten verbinden. Dit is verder hetzelfde als je Chromecast verbinden met een regulier netwerk.

VPN instellen op je router, stap voor stap:

  1. Controleer of je een geschikte router hebt om te ‘flashen’ (mocht je hier niet uitkomen, kijk dan naar ons artikel over VPN routers).
  2. Pas de firmware van je router aan en installeer je VPN op deze router volgens ons uitgebreide stappenplan.
  3. Verbind je Chromecast (en eventueel andere apparaten) met het wifi-netwerk van de geflashte router.

Het instellen van een VPN door middel van een virtuele router op PC of Mac

Virtuele Router InstellenIs het niet mogelijk om de firmware van je router aan te passen, of wil je dit niet, dan is het mogelijk om een wifi hotspot op te zetten op je Windows PC of Mac en je Chromecast daarmee te laten verbinden. Als je deze verbinding op je PC of Mac dan beveiligd hebt via een VPN is je Chromecast veilig aangesloten. Zo ben je binnen no-time beveiligd op je Chromecast en ben je er klaar voor om geografische blokkades te omzeilen.

VPN instellen op een virtuele router, stap voor stap:

  1. Installeer een VPN op je PC of Mac. Veel aanbieders hebben hier een app voor, maar mocht je er niet uitkomen, lees dan onze handleidingen om de VPN te installeren:
    1. Handleiding voor het instellen van een VPN op Windows 10
    2. Handleiding voor het instellen van een VPN op Mac
  2. Zet een wifi hotspot op op je PC of Mac. De exacte stappen die je hierbij moet volgen zijn afhankelijk van je device.
  3. Verbind je Chromecast met het middels VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.

De beste VPN’s voor Google Chromecast

We hebben meerdere VPN aanbieders getest voor Google Chromecast. Op basis van snelheid, serverlocaties en prijs-kwaliteit verhouding hebben we de volgende aanbieders gekozen die ideaal zijn om te gebruiken in combinatie met de Chromecast dongle. Mocht je op zoek zijn naar een andere VPN kun je terecht op onze overzichtspagina met beste VPN apps. Ook een gratis VPN behoort tot de opties, maar met het oog op de streamsnelheid zouden wij dit niet aanraden.

ExpressVPN voor Google Chromecast

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is volgens ons de beste VPN provider van 2018. Met 1700 servers in meer dan 94 landen en een professioneel team van ontwikkelaars is ExpressVPN in korte tijd uitgegroeid tot een grote speler in de VPN markt. ExpressVPN heeft een uitstekende klantenservice en heeft voor sommige devices en doeleinden zelf korte handleidingen geschreven over hoe je de dienst kan installeren. In combinatie met de goede 256-bit encryptie maken al deze punten ExpressVPN tot een uitstekende VPN dienst voor Chromecast met een relatief lage prijs van $6,67*.

Bezoek ExpressVPN


ExpressVPN Logo Liggend
Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

Goose VPN voor Google Chromecast

GOOSE VPNHet Nederlandse Goose VPN is een uitstekende, snelle VPN met servers over de hele wereld. Naast de Nederlandse klantenservice is Goose VPN ook een van de betere services wat betreft snelheid en veiligheid. Het feit dat Goose VPN beschikt over een veelvoud aan Nederlandse servers, maakt het een goede dienst om vanuit het buitenland Nederlandse televisie te kijken, zoals Ziggo Go of KPN Interactieve TV. Goose VPN is daarnaast scherp geprijsd met een prijs van €4,99 per maand voor ongelimiteerde data. Als je nieuw bent in de VPN’s kun je er ook voor kiezen om de goedkopere variant van €2,99 te kiezen. Dit beperkt je echter wel tot 50GB data per maand en is minder geschikt voor het intensieve streamwerk.

Bezoek GOOSE VPN


Goose VPN horizontal
Goede Nederlandse VPN. Fijne apps en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

NordVPN voor Google Chromecast

NordVPNNordVPN is wat betreft prijs-kwaliteit verhouding een uitstekende VPN. Met zijn lage prijs en prima prestaties zal NordVPN een goed alternatief zijn, wat je VPN-doel ook is. Hoewel de snelheid soms minder hoog is dan andere concurrerende diensten, onderscheidt NordVPN zich door zijn sterke beveiligingsopties. Koppel dat aan het uiterst lage prijskaartje van $2,75 per maand voor een abonnement van 3 jaar en je hebt een uitstekende en goedkope VPN.

Bezoek NordVPN


nordvpn
Extreem veilige VPN. Betrouwbaar, prima prestaties en goedkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *