Home - Apparaten - VPN instellen op Android TV

VPN instellen op Android TV

Android TV Instellen

Je kan op meerdere manieren je Android TV verbinden middels een VPN. De meest gemakkelijke is door middel van een Android app die in de Play Store staat. Helaas hebben niet alle VPN-aanbieders een dergelijke app. Voor die VPN’s kan je je Android TV beveiligen door de VPN op je router te installeren, of een virtuele router op te zetten op je PC of Mac.

Voor meer informatie over VPN’s op je Android TV verwijzen we je naar ons uitgebreide artikel: VPN op Android TV. Als je nog geen VPN hebt dan raden wij je de volgende aan.

ExpressVPN voor Android TV

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is erg gemakkelijk om op je Android TV te installeren vanwege zijn handige Play Store app. De servers van ExpressVPN halen altijd een hoge snelheid en ook met de veiligheid van ExpressVPN zit het wel snor. ExpressVPN heeft 1.700 servers verdeeld over 94 landen en beschikt over apps in meerdere talen (waaronder Nederlands). Mocht je niet zeker weten of een VPN iets voor jou is? Dan kan je ExpressVPN gratis uittesten vanwege hun 30 dagen geld terug garantie.

Bezoek ExpressVPN


ExpressVPN Logo Liggend
Beste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

GOOSE VPN voor Android TV

GOOSE VPNGOOSE VPN is een snelle VPN van eigen bodem. Door haar Nederlandse en Amerikaanse servers is GOOSE uitermate geschikt voor de Nederlandse VPN gebruiker die vanuit het buitenland Nederlandse televisie wil kijken of juist vanuit Nederland Amerikaanse Netflix wil kijken. Ook GOOSE VPN beschikt over een handige Android TV app en de software is volledig beschikbaar in het Nederlands. Je kan GOOSE VPN 30 dagen uitproberen voor €0,45 en als je ergens tegenaan loopt kun je gewoon gebruik maken van de Nederlandse klantenservice, wel zo prettig.

Bezoek GOOSE VPN


Goose VPN horizontal
Goede Nederlandse VPN. Betrouwbaar, snel en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

IPVanish voor Android TV

IPVanish LogoIPVanish heeft net als ExpressVPN en GOOSE VPN een handige app voor op je Android TV. Het enige nadeel aan IPVanish is dat de software niet in het Nederlands beschikbaar is. Dit maken ze echter meer dan goed door hun handige online handleidingen, gebruiksvriendelijke software en extreem hoge snelheden. IPVanish heeft meer dan 1.000 servers verdeeld over meer dan 50 landen en werkt goed in combinatie met Kodi. Al met al is IPVanish een uitstekende VPN voor op je Android TV.

Bezoek IPVanish


IPVanish Logo Liggend
Extreem snelle VPN. Veilig, snel en gebruiksvriendelijk.

Het instellen van een VPN door een app in de Play Store

Android TV Play StoreAls jouw VPN provider beschikt over een VPN-app in de Play Store kan je deze als volgt installeren:

 1. Zoek in de app library naar jouw VPN app.
 2. Ga naar de app van deze VPN provider en download deze.
 3. Open de app en log in met jouw account. Als je nog geen account hebt kan je deze aanmaken op de website van jouw VPN-aanbieder.
 4. Na het inloggen is de app waarschijnlijk geactiveerd en klaar voor gebruik.
 5. Stel de VPN in zoals jij dat wil en kies eventueel handmatig een serverlocatie.
 6. Zet de VPN aan.
 7. Geniet van de extra veiligheid, anonimiteit en toegang tot geografisch geblokkeerde content.

VPN instellen op je router

Router instellen via VPNMet een VPN-beveiligde router zijn alle apparaten in huis direct aangesloten op je VPN. Voor het installeren van een VPN op je router moet je router wel geschikt zijn hiervoor en moet je enkele lastige stappen ondernemen om de firmware van je router aan te passen (dit heet ‘flashen’). Het installeren van een VPN op je router kan door middel van de volgende stappen:

 1. Controleer of je een geschikte router hebt om te ‘flashen’. Meer informatie hierover kun je vinden in dit artikel: VPN router – Een gemakkelijk overzicht om snel de beste VPN router te vinden
 2. Pas de firmware van je router aan en installeer je VPN op deze router volgens ons uitgebreide stappenplan: VPN op Router instellen (DD-WRT stappenplan) – Router instellen voor VPN gebruik
 3. Verbind je Android TV (en eventueel andere apparaten) met het wifi-netwerk van de geflashte router en je Android TV is nu verbonden middels een VPN verbinding.

Het instellen van een VPN door middel van een virtuele router op PC of Mac

Virtuele Router InstellenAls je router niet geschikt is om te flashen of je wil dit niet om een andere reden, dan kan je er voor kiezen om je Android TV te laten verbinden met een wifi hotspot op je PC of Mac. Op deze PC of Mac installeer je dan vervolgens de VPN, zodat je ook op je Android TV verbonden bent met een VPN. Dit kan gemakkelijk door het doorlopen van de volgende stappen:

 1. Installeer een VPN op je PC of Mac. De meeste VPN-aanbieders hebben hier handige software voor, maar als je hier niet uitkomt kun je onze handleidingen volgen:
  1. Handleiding voor het instellen van een VPN op Windows 10
  2. Handleiding voor het instellen van een VPN op Mac
 2. Zet een wifi hotspot op op je PC of Mac zodat je Android TV hier verbinding mee kan maken.
 3. Verbind je Android TV met dit VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.

Casting vanaf een andere device

Misschien wil je liever geen extra apps of programma’s downloaden op je Android TV of router. In dat geval kan je er ook voor kiezen om je Android TV enkel te gebruiken als extra scherm. Je kan namelijk ook vanaf je andere apparaten naar je scherm casten. Hierdoor is je Android TV niet beschermd middels een VPN, maar het kan een gemakkelijke manier zijn om snel vanaf een andere VPN beveiligde device toch op een groot scherm te streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *