Home - Algemene VPN informatie

Algemene VPN informatie

Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen die algemene informatie verschaffen over VPN’s en verantwoord VPN-gebruik. Wat is nou eigenlijk zo’n VPN, en wanneer komt het van pas? Om antwoord te geven op dit soort vragen hebben we verscheidene artikelen geschreven. Hieronder zie je een kort overzicht van de beschikbare artikelen. Door op de titel of blauwe buttons te klikken navigeer je naar de volledige artikelen.

Wat is een VPN?


Wat is een VPN?

Een VPN is een Virtual Private Network. In essentie doet een VPN twee dingen. Ten eerst wordt met een VPN je dataverkeer versleuteld en beveiligd. Ten tweede worden je locatie en je identiteit verborgen. Een VPN is dus een uitermate geschikte oplossing voor mensen die veilig en anoniem willen internetten.

Wat is een VPN? »

Hoe werkt een VPN?


Hoe werkt een VPN?

Door verbinding te maken met een VPN wordt het internetverkeer omgeleid via een externe server. De gebruiker krijgt hierdoor het IP-adres van de VPN-server toegewezen, en het eigen IP-adres wordt verborgen voor externe partijen. Middels encryptie wordt de internetverbinding beveiligd. Hierdoor kan belangrijke data niet meer zomaar onderschept worden door onder meer overheden, hackers en internetproviders.

Hoe werkt een VPN? »

Een VPN-provider kiezen


Een VPN-provider kiezen

Er zijn inmiddels wel honderden VPN-aanbieders. In ons artikel over het kiezen van de juiste VPN-provider dragen we enkele punten aan waar je op moet letten. Van belang zijn onder meer het privacybeleid, de serverlocaties, de ondersteunde functies, de encryptie en de prijs. Mocht je het fijn vinden hebben we ook een overzicht van de beste VPN-aanbieders gemaakt.

Een VPN-provider kiezen »

Belangrijkste VPN-begrippen


VPN-begrippen

VPN en versleuteling is zeer technische en complexe materie. De vaktaal die gebruikt wordt om uit te leggen hoe veilig een VPN-verbinding nu daadwerkelijk is, kan erg verwarrend zijn voor leken. Logisch dat je af en toe niet meer kan volgen waar het over gaat! In dit artikel leggen we je daarom de belangrijkste VPN begrippen uit. De focus ligt hierbij op de versleuteling en encryptie.

VPN-begrippen »